Fotósorozat Freya Allan Galéria Interjú Színészek

A Book Of – Interjú és Fotósorozat Freya Allannel

Freya Allannel (Cirilla) készített egy interjút és fotósorozatot az A Book Of Magazin a januári számába, amiben mesél a jelenlegi projektjeiről és egy kis betekintést ad az életének egy kis szegletébe. A képtárba 20 HQ minőségű kép került fel:

019.jpg020.jpg018.jpg017.jpg004.jpg008.jpg005.jpg

Hogy vagy? Milyen volt az elmúlt éved?

Freya Allan: Elég fáradt vagyok, mivel most jöttem vissza egy berlini forgatásról. De összeségében ez az év nagyszerű volt; szerencsés voltam, hogy dolgozhattam a járvány alatt és befejezhettem a The Witcher 2. évadának a munkálatait, ami egy nagyon kimerítő forgatás volt, különösen a vége felé, de végső soron egybe szórakoztató is volt. Utána pár hónapig csak éltem az életem, tipikus tini voltam és a barátaimmal lógtam. Nagyon fontos volt számomra, hogy Freyaként kóstolhattam bele az életbe. Különben a végén semmit sem tudsz beletenni a karakterekbe, akiket alakítasz és nem tudsz élményeket kötni hozzá, ha érted mire gondolok vagy van valami értelme annak, amit mondok. Nemrég fejeztem be a Baghead című film forgatását és ez az első igazi filmem, ami elég sok kihívás elé állított, de imádtam. Az is őrületes volt, hogy láthattam Berlint. Az emberek itt tényleg kicsit megvadulnak és ráadásul találkoztam néhány emberrel is, akik remélhetőleg életre szóló barátok lesznek.

Miket tapasztaltál a járvány alatt? Úgy gondolod hozott bármilyen jelentős változást az életedbe?

F: Nagyon szerencsés voltam, mivel az első lezárás után azonnal munkába állhattam. De határozottan úgy gondolom, hogy akkor mindent nagy becsben tartottam: a családomat, a barátaimat, a munkámat, de ahogy az embereknél lenni szokott gyorsan továbblépünk a dolgokon és visszazökkenünk az élet gyors tempójába. Tényleg igyekszem azért tudatosan élni a jelenben. Olyan vagyok, aki túl sokat aggódik a jövő miatt és úgy hiszem a járvány egy jelzés, hogy az élet a tiéd és azt csinálsz vele, amit akarsz.

Ha bármilyen film franchise-ban szerepet kaphatnál, melyik lenne az és miért?

F: Az Éhezők viadala, imádom a könyveket és a filmeket is és szerintem jó lenne a forgatás is. Suzanne Collins olyan érdekes karaktereket alkot, plusz az a rengeteg akció benne, amit szintén imádok!

A jövőben szeretnél több filmes vagy televíziós szerepet vállalni?

F: Nagyon szeretnék több filmben szerepelni. Számomra ez inkább a szerepről és a forgatókönyvről, valamit a projekt mögött álló emberekről szól. Ha mindháromért lelkesedem, akkor nem érdekel, hogy film vagy sorozat.

Szeretnél az ipar különböző területein dolgozni? Például íróként vagy rendezőként?

F: Rendezőként mindenképpen. Azt hiszem már hároméves koromban annak készültem. Nagyon parancsolgató gyerek voltam és mindig szerettem irányítgatni a barátaimat játék közben is. A színészi munka ráébresztett arra, hogy mennyire fontos, hogy egy rendező megértse a színészeket. Szóval szeretnék úgy rendezni, mint aki tudja, milyen színésznek is lenni és megérti, honnan jönnek. Egyszer, igen, szeretnék írni és producerkedni is.

Van kedvenc projekted, amin épp dolgozol?

F: Nem hiszem, hogy tudnék választani. Minden projekt más-más kihívást jelent és mindegyikben voltak mély és jó pillanatok. Mégis eddig mindegyikről képes vagyok nosztalgiázni. Az emberekről, akikkel találkozol. Nagyon fontos szerepet játszanak, hogy élvezed vagy nem a projektet és eddig nagyon kedves emberekkel dolgoztam együtt.

Ha nem színészkednél vagy dolgoznál a tv/film világában, mit csinálnál helyette?

F: Igazából fogalmam sincs, 14 évesen kerültem ebbe az iparágba, úgyhogy nem igazán tudok mást elképzelni. Ötéves koromban gyerekkönyveket akartam írni és illusztrálni, így talán ez lenne az, amit szívesen csinálnék! Táncolni is szerettem, úgyhogy valószínűleg valami kreatív dologgal foglalkoznék.

Nemrégiben más csodálatos nőkkel szerepeltél együtt a „GunPowder Milkshake” című filmben. Milyen volt a folyamata, hogy megkapd a szerepet?

F: Nagyon gyorsan ment. Elmentem egy meghallgatásra és felajánlották a szerepet rá.

Ez a film a nagyon is női szerepkörről és az összetartásról szól. Mit jelent számodra a nők képviselete a kamera előtt és mögött?

F: Azt hiszem egyszerűen csak jó alkotókkal akarok dolgozni és ha a legjobb ember a feladatra történetesen egy nő, akkor az szerintem nagyszerű. Történeteket mesélünk és azt hiszem, a múltban az volt, hogy a történeteket leginkább férfi szemszögből mesélték el, olyan női karakterekkel, akik csupán azért vannak, hogy segítsék a férfi történetét, akik mellettük laposak és egyszerűek. Most viszont olyan női karaktereket látunk, akik részletgazdagok, többdimenziósak, ami nem egyenlő azzal, hogy mindig „erősnek” kell lenniük. Tisztázzuk azonban, hogy semmiképpen sem azt mondom, hogy a férfiak nem tudnak ilyen karaktereket létrehozni. Mégis a nőknek is az élet minden területén meg kellett kapniuk az egyenlő esélyt velük szemben.

Mit gondolsz, melyik korábbi karaktered játszottad a legjobban és miért?

F: Határozottan úgy érzem, hogy bennem van Ciri lelke és azt hiszem, így, hogy őt alakítom a legrégebb óta szinte már egyfajta összefonódást érzek vele.

Ha bárhol élhetnél és dolgozhatnál a világon, hol élnél és miért?

F: Egy fehér homokos és tiszta vizű tengerparton, nem számít hol, de ez az álmom.

Ha könyv lennél, milyen lennél és miért?

F: Egy útikönyv, mert akkor bejárhatnám a világot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük