2. évad Érdekességek Henry Cavill Hírek Lauren Schmidt Hissrich The Witcher - Vaják

A későbbi évadokban megjelenhet Geralt “betegsége”

Pár hónapja erősítette meg a sorozat showrunnere, Lauren Schmidt Hissrich, hogy Ríviai Geralt, úgymond sérülését, betegségét is bemutatják a későbbiekben.

Sajnos sem a sorozatban, sem a játékokban nem tulajdonítottak ennek jelentőséget eddig, de az egyik rajongó feltette a kérdést Laurennek, hogy Geralt sérülését (fogyatékosságát) miért nem jelenítik meg vagy a későbbiekben lehet-e arra számítani, hogy ezt is beleteszik a műsorba, amire jött is a válasz a készítőktől.

Nem igazán gondoltam tovább ezt a szálat. Tucatszor olvastam ezeket a könyveket, ezeket a speciális részeket és nem igazán gondoltam rá többként, mint: Geraltnak van némi fájdalma, de tegyük félre.

Tévedtem.

Izgatottan várom, hogy mélyebben beleássam magam ebbe és, hogy ezt a pluszt hozzáadjuk a hősünkhöz.

És hogy pontosan milyen sérülésről is beszélünk?

A regényekben, pontosabban a Megvetés ideje kötetben sérül meg, összetörik a könyökét és a combját. A rajongók szerint a félelmet nem ismerő szörnyvadászunk ezek után, ‘a kíntól ordít eszelősen, amíg a tündék nem segítenek rajta’.

Geralt természetesen felgyógyul a sebesüléseiből, de a regényekben sosem gyógyul meg teljesen és a többi kötetbe krónikus fájdalomként jelenik meg az életében.

Állítólag kihat a járására, ami miatt sántít és ez időjárástól függ, hogy mennyire szenved a régebbi sérülésének utóhatásaitól. Hűséges társán, Keszegen való lovaglástól is megfájdul neki és kényelmetlen számára. Ülve pedig begörcsöl neki és fel kell állnia kinyújtóztatni a fájdalomtól lüktető lábát.

Ti mit gondoltok? Ez egy lényeges momentuma a karakternek? Vagy ez már csak szőrszálhasogatás a rajongók részéről?

2 hozzászólás on “A későbbi évadokban megjelenhet Geralt “betegsége””

  1. Szerintem egy tökéletes szuperhőst nem szabad “elrontani” ilyen hétköznapi problémákkal!!!! Azért nézünk ilyen filmeket,hogy kiszakadva a valóságból egy világot megmentő hőst lássunk!!!!!

    1. Kedves Brigi!

      Valóban nem szabadna és valószínűleg, ezért sem került bele sosem ez a játékokban, hogy Geralt biceg és a fájdalmaival küzd, de sok rajongónak számítanak ezek az apró részletek is és szeretnék látni, hogy hogyan is éli meg a sérüléseit az egyik kedvenc hősük. Sokan azonosulni szeretnének vele és nem egy tökéletes hőst akarnak kapni, hanem egy életszerű, valódi hőst, aki ugyanúgy hétköznapi problémákkal küzd, mint mindenki más.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük