Az első évad idővonala

A környezetemben sokan mondják: jó-jó, de nem értem. Ez teljesen elfogadható indok, miért nem akarják sokan folytatni a sorozatot. Ebben a bejegyzésben sorban olvashatjátok a történéseket, hogy rendbe tegyétek azt a katyvaszt, amit esetlegesen az adaptáció hagyott maga után. Az idővonalat ezúton is köszönöm a gamesradar.com-nak.

GERALT VONAL: Az anyja odaadja a gyermek Geraltot a legendás Vesemirnek, hogy Vajákot csináljanak belőle. 8. rész, “Többek vagyunk”

YENNEFER VONAL: A görbe gerincopszloppal született lány nagy teher a falujában, ezért a szülei eladják, hogy az Aretuzában varázslónőt csináljanak belőle. 2. rész, “Négy márka” (1206)

YENNEFER VONAL: Yennefer befejezi az akadémiát, gyönyörűvé válik, de lemond a gyermekáldás lehetőségéről. Manipulációval megszerzi Aedirnben, Vengerberg központjában a tanácsadói pozíciót, az eredetileg neki szánt állomás, Nilfgaard helyett. Helyette Fringillát küldik oda. Dagorad király, Calanthe apja a trónra kerül. 3. rész “Az áruló Hold” (1210)

GERALT VONAl: Stregobor felkéri Geraltot, hogy ölje meg Refrit, mert úgy hiszi, a fekete hold alatt született hercegnő szörnyeteg. Mikor Geralt Blaviken mészárosává válik, és megöli a lányt, Refri jóslatot mond neki: A lány az erdőben mindig veled lesz. Ő a végzeted – utalva a későbbi meglepetés gyermekre. 1. rész, “A vég kezdete” (1231)

 

GERALT VONAL: Geralt találkozik Kökörcsinnel, aki útitársaként csatlakozik hozzá. A duó elfekkel találkozik, akik vissza akarják szerezni az otthonukat Dol Blathannában az emberektől. 2. rész, “négy márka” (1240)

YENNEFER VONAL: Kalis királynőt és gyermekét kíséri Yennefer haza Aedirnből, amikor megtámadja őket egy szörnyeteg. Miután többször is megszöknek a portálokon át, Yennefer rájön, hogy lehetetlen megmenteni Kalist (a célpontot), ezért hátrahagyja, és magával viszi a csecsemőt. A baba nem éli túl, Yennefer pedig úgy dönt, függetlenné válik. 4. rész, “Eljegyzési lakomák, fattyúk és temetések” (1240)

GERALT VONAL: Triss Merigold, Temeria egyik varázslónője, felbérli Geraltot, hogy oldjon meg egy problémát. Egy veszélyes striga ostromolja a királyságot, azonban Geralt nem öli meg, helyette megtöri a szörny átkát, akinek váratlan kapcsolata van Foltest királlyal is. A megsérült Geraltot Triss menti meg a haláltól. 3. rész, “Az áruló Hold” (1243)

GERALT VONAL: Kökörcsin szívességet kér Geralttól, pontosan azt, hogy kísérje el Cintrába, hogy felléphessen a palotában rendezett ünnepségen. Geralt ekkor botlik bele Calanthe királynőbe, illetve a lányába, Pavettába. Miután megoldja a kialakult problémákat, Geralt a meglepetés törvényével él, így Pavetta lányát, a még meg nem született Cirit kapja fizetségül. A vaják elmegy Cintrából, és sokáig nem is tér vissza. 4. rész “Eljegyzési lakomák, fattyúk és temetések” (1249)

YENNEFER, GERALT VONAL: Miután Kökörcsin és Geralt összevesznek egy dzsinnen, és az megátkozza a bárdot, Geralt elindul segítségért. Ekkor botlik bele Yenneferbe. Kalandjuk úgy alakult, hogy Geraltnak el kell mondania az utolsó kívánságát, ő pedig azt kéri, örökre legyenek Yenneferrel összekötve. Elkezdődik köztük egy igen érdekes és komplex párkapcsolat. 5. rész, “Vágyak útján” (1256)

 

YENNEFER, GERALT VONAL: Néhány évvel később Yennefer és Geralt ismét találkoznak egy sárkányvadászaton. Kiderül, hogy az évek alatt többször is összehozta őket a sors. Yennefer azért akar a sárkányra vadászni, hogy visszaszerezhesse a gyermekáldás lehetőségét, Geralt pedig a varázslónő miatt van jelen. Yennefer megtudja, hogy egy kívánság miatt függnek egymástól, ez pedig rosszul érinti őt, ráadásul Geralt Kökörcsinnel is összeveszik. Yennefer tudomást szerez a meglepetés gyermekről. 6. rész, “Ritka példányok” (1262)

GERALT, YENNEFER VONAL: Geralt visszatér Cintrába, hogy magával vigye Cirit, és megvédhesse a közeledő veszélytől. Calanthe visszautasítja őt. 7. rész “Before a Fall” (1263)

Yennefer eközben visszatér Aretuzába, ahol a régi tanára Tissaia-val találkozik. Vészhelyzet miatt összegyűlnek a varázslók, hogy megvitassák Nilfgaard politikai helyzetét. Arra szavaznak, hogy ne tegyenek semmit Cintra védelméért. 7. rész, “A bukás előtt” (1263)

CIRI, GERALT VONAL: Calanthe harcba indul Nilfgaard ellen, de vereséget szenvednek. Nilfgaard elfoglalja a várost, Calanthe öngyilkos lesz, Cirit pedig arra kényszerítik, hogy meneküljön, és keresse meg Geraltot. 1. rész “A vég kezdete” (1263)

Eközben Geralt elmenekül Cintrából, és elkezdi keresni Cirit. Pont elmennek egymás mellett. 7. rész, “A bukás előtt” (1263)

CIRI VONAL: Ciri egy menekülttáborban köt ki Cintrában, és összebarátkozik Darával, egy elffel (akivel korábban már találkozott). Együtt menekülnek tovább. 2. rész, “Négy márka” (1263)

CIRI VONAL: Ciri hallja, hogy valami hívja őt a Brokilon erdőből. Belép egy mágikus rengetegbe. 3. rész, “Az áruló Hold” (1263)

CIRI VONAL: Ciri és Dara találkoznak a driádokkal, akik felajánlják, hogy maradjanak náluk. Amíg ott tartózkodik, Cirinak látomásai vannak az őrült Cahirról, Nilfgaard császárának egyik ügynökéről. Eközben a nilfgaardiak Fringilla segítségével bemérik Ciri helyét. 4. rész, “Eljegyzési lakomák, fattyúk és temetések” (1263)

CIRI VONAL: Cahir és Fringilla felbérelnek egy Dopplert, hogy kapja el Cirit. Az alakváltó felveszi Mousesack alakját – Ciri megbízik benne, és elhagyja vele Brokilont. 5. rész, “Vágyak útján” (1263)

CIRI VONAL: Ciri és Dara rájönnek, hogy Mousesack egy imposztor, és elmenekülnek. A doppler megtámadja Cahirt, aki őrülten meg akarja találni Cirit. 6. rész, “Ritka példányok” (1263)

CIRI VONAL: Miután Dara elhagyja Cirit, ismét szembe találja magát a cintraiakkal. A régi barátai támadnak rá, ami miatt elveszti az uralmat a hatalma felett, és egy erős mágiával mindenkit megöl. 7. rész, “A bukás előtt” (1263)

 

GERALT VONAL: Geralt egy cintrai menekülttáborra lel, ahol Ciri korábban tartózkodott, azonban a tábort addigra teljesen szétrombolják a nilfgaardiak. Amíg ott van, ghoulok támadnak rá. 8. rész, “Többek vagyunk” (1263)

CIRI, GERALT, YENNEFER VONAL: A három szál találkozik. Yennefer csatlakozik a varázslónőkhöz, akik Nilfgaard ellen harcolnak, és igyekeznek visszaverni a támadást. Nem megy valami jól.

Eközben kiderül, hogy aki segített Geraltnak túlélni a szörnyharapást, ahhoz a nőhőz ment hozzá, aki befogadta Cirit. Geralt és Ciri végre megtalálják egymást az erdőben, ahogy Renfri is megjósolta. 8. rész “Többek vagyunk” (1263)

 

Maradt benned még kérdés? Ne félj feltenni a csetben!