Karakterek

Ríviai Geralt

Ríviai Geralt, avagy Gwynnbleid (=Fehér Farkas) egy Vaják, a sorozat főszereplője. Van, ahol a Blavikeni mészárosként vált hírhedté.

Nevével ellentétben Geralt valójában nem ríviai. Vesemir mester buzdította arra az ifjú, leendő Vajákot, hogy találjon ki magának egy „vezetéknevet”, melytől az megbízhatóbbnak hangzik. Első választását – Geralt Roger Eric du Haute-Bellegarde – Vesemir elutasította, mert túl mesterkéltnek és ostobának hatott.

A könyvben Geralt azzal indokolja a végleges, Ríviai választását, hogy így úgy érezheti, tartozik valahová.

Múltja

Geralt egy Visenna nevű varázslónő és – valószínűleg – egy harcos, Korin gyermeke. Röviddel születése után anyja elvitte őt a Vajákok Kaer Morhen-i erődjébe. Geralt számos mutáción esett át a Füvek Próbája alatt, melynek során gyakorlatilag emberfeletti fizikai és mentális képességekre tett szert (feljavított reflexek, gyorsaság, erő és hallás), ráadásul ezeket a mutációkat meglepően jól viselte a szervezete. Így egyike lett azoknak, akiket további kísérletek alanyává választottak, és azon keveseknek, akik ezt túlélték. Az eltérő mérgek miatt haltak ki a pigmentek a hajából. Kiképzése befejeztével Geralt útra kelt Keszeg nevű lova hátán (minden lovának ugyanezt a nevet adta), hogy szörnyvadásszá váljon, akit bárki felbérelhet.

Ciri és Yennefer

Bár Geralt sosem hitt a végzetben, Pavetta hercegnő és férje, Duny meg nem született gyermekét kérte fizetségül szolgálataiért. Miután kiderült, hogy a gyermek lány, nem vitte őt magával. Azonban a sors vagy talán a vak szerencse háromszor is keresztezte Geralt és Ciri – Duny és Pavetta lánya – útját, és nagyanyja, Calanthe királynő halála után végül Geralt lett az, aki gondját viselte a lánynak, szinte sajátjaként szeretve őt.

Yenneferrel először akkor találkoztak, mikor sürgős segítség kellett Kökörcsinnek, Geralt legjobb barátjának, akit egy dzsinn megátkozott. A varázslónő csak úgy élhette túl a találkozót, ha Geralt, a dzsinn gazdája, elmondja utolsó kívánságát is. Mivel a vaják első pillanattól kezdve vonzónak tartotta a lányt, majd hamar bele is szeretett, azt kérte a dzsinntől, hogy örökké összekösse kettejük életét. Innentől kezdve Yennefer és Geralt hol összejöttek, hol szakítottak, eléggé heves kapcsolatuk volt. Bár lehet kételkedni Yennefer érzéseiben (tekintve, hogy a kívánság nélkül sose jött volna össze Geralttal), az bizonyos, hogy a vajáknak a varázslónő volt az első és talán utolsó, igaz szerelme.

 

forrás: Witcher Wiki

Oldalak: 1 2 3 4 5