extrák Netflix Spinoff The Witcher: Blood Origin

A szörnyek megjelenésének időpontjai

Ha már érkezik a Blood Origin és a vajákok eredettörténete, arra gondoltunk, összegezzük nektek, mikor-milyen nem emberi lények jelentek meg a kontinensen, és miként szaporodtak el a vadonban.

Hogy mikor érkeztek ezek a lények, azt még a Netflix idővonala sem tudja, az viszont biztos, hogy i.e. 2700-ig csak ők voltak a kontinensen. Közülük is a gnómok jelentek meg először, ők voltak az első rasztok. Az első kolóniájukat Mahakamban és Tir Tochair-ben alkották meg.

A driádokról az a legenda szól, hogy akkor jelentek meg, amikor az első fák, de akkor már a gnómok a földeket járták.

i.e. 2700-tól a törpök is csatlakoztak, kicsivel később, mint a gnómok. A természetükből adódóan a két faj között az első pillanattól kezdve béke honolt.

A mumusok és vranok olyan titokzatos teremtmények, akikről nem sokat tudunk. Mindkettő ősi faj, nem sokkal később érkeztek a kontinensre a gnómok után, de még a tündék érkezése előtt. A mumusok apró, szőrös teremtmények voltak, a vranok pedig a gyíkok és az emberek kevert kinézetével rendelkeztek.

i.e. 2300-ban felbukkantak a tündék. Az Aen Seidhe tündéi érkeztek meg először fehér hajókon. Érkezésük után több mint 1000 évig ők uralták a kontinens kolóniáit, és váltak domináns fajjá, amíg Nordling emberei le nem igázták őket.

A szférák együttállása alatt több dimenzió egyesült, ami rengeteg szörny érkeztével járt i.e. 230-ban. Megjelentek a ghoulok, a lidércek, a királyvámpírok, az összes olyan lény, akik ellen a vajákok később szakosodtak.

Az együttállás során az első primitív emberi népek is megjelentek a kontinensen, pontosan az időszámítás kezdetén.

760-as években az „Első partraszállás” ünnepén a nordlingi nép kikötött a kontiensen. A hajóikon csak olyan emberek tartózkodtak, akiket száműztek, így nem a területszerzés, sokkal inkább az új otthon megtalálása volt a céljuk. Hogy miért és honnan száműzték őket, azt nem tudni.

960-as években létrehozták az első vajákokat, hogy megvédjék az embereket a szörnyektől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük