2. évad Érdekességek Forgatás Karakterek Sorozat Színészek The Witcher - Vaják

A Vaják a második évadban bemutatja Nenneke papnőt és a Melitele templomot

Újabb híreket kaptunk a második évadról, amiben kiderül, hogy a Vajákban bemutatásra kerül Nenneke papnő és a Melitele templom. A Melitele történetszál a rajongók kedvence a Tündevér kötetben, mivel Ciri és Yennefer először itt találkoznak és ekkor kezd kialakulni köztük az anya-lánya kapcsolat.

Az is kiderült, hogy lola, aki egy fiatal papnő és Jarre, aki itt tanul, írnoknak ők is meg fognak jelenni ebben az évadban. Egyelőre egyik karakterhez sem tudunk színészt/színésznőt párosítani.

Natasha Fletcher színésznő és modell is csatlakozott a Vaják csapatához, aki egy eddig meg nem nevezett papnőt fog alakítani a sorozatban.

Hogy pontosan ki is Nenneke és miért fontos szereplő a Vaják történetének szempontjából?

Nenneke egy melitelei papnő, aki kétségkívül a feje is a Melitele templomnak, Ellanderben. Geralt már fiatal kora ismeri, aki Kökörcsint kicsit megvetéssel kezeli és többször találkozott már Yenneferrel is. Geralt életében egy fontos szereplő, aki többször is meggyógyította a férfit, amikor megsebesült és anyaként gondozta. Ezúttal Ciri életében lesz fontos szerepe, mert próbál rá vigyázni és tanítani a lányt.

Melitele temploma:

A Melitele templom, Ellanderben van, közvetlenül a főváros mellett és valószínűleg a legismertebb hely, amit az istennő tiszteletére állítottak fel. Nyárfákkal szegélyezett út vezet a kaputól a szentély közelében lévő épületekhez és a főtemplomhelyhez, amit egy hegyoldalba építettek. Vannak kertjei és melléképületei, egy barlang, olyan mint egy üvegház, amit a kövekből faragtak ki és a tetejét kristályok borítják.

Nenneke uralja ezt a helyet, tiszteletbe tartva Hereward herceg politikáját, amikor éppen úgy tartja kedve, gondozza a sebesülteket, betegeket, segít a szülések levezetésében és a melitelei papnőket tanítja. Ciri itt kezdte meg a tanulmányait az ő vigyázó felügyelete alatt, később pedig Yennefer vette át a lány tanítását.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük