Enola Holmes Henry Cavill Interjú Netflix

Henry Cavill legújabb szerepéről, Sherlock Holmesról beszél

A szupersztár most másféleképpen harcol a bűnnel, a Netflix legújabb filmjében, az Enola Holmes-ban ugyanis Enola testvérét, Sherlock-ot alakítja.

De ne is számítsatok Benedict Cumberbatch és Robert Downes Jr-féle detektívre. Még botrányt is okozott a Henry által megformált, ellágyult testvér, akit teljes az ujja köré csavar a kishúga.
Sherlock a filmben sokkal földhöz ragadtabb, a történet szerint gyerekkorukban elválasztották őket fiútestvérével Enolától, akit az anyja nevelt fel. Mikor az anya eltűnik, Serlock az, aki bízik a testvére megérzésében, ennek ellenére nyomozni kezd ő is – vajon merre jár a kishúga.
A mi Sherlockunk eltér minden tradicionális géniusztól, amit eddig láthattunk. Enola ellágyítja Sherlockot, és megnyitja a szívét, amit eddig egyetlen változatban se láthattunk igazán.
– nyilatkozta Henry a Radio Times-nak.
A színész azt is elárulta, nincsenek kiforrott nyomozói képességei.
Nem hiszem, hogy van olyan szemem, mint Sherlocknak, aki minden apró részletet meglát, de az biztos, hogy én se adnám fel soha. Kitartó és megszállott vagyok, és addig ások, amíg a mélyére nem jutok valaminek. Sose fáradunk bele a detektív drámákba, mert versengünk a géniuszokkal benne, és ha kitalálunk valamit, az elégedettséggel tölt el bennünket. Ha nem, akkor az elégedettség a film legvégén alakul ki bennünk. Az anyám nagyon jó volt ebben.
Olyan jó volt Mrs. Cavill, hogy Henry abba is hagyta vele a tévézést.
Imádtam a Murder She Wrote-ot, mikor kicsi voltam, és a fele a szórakozásnak az volt, hogy anyám hamarabb rájött a dolgokra, mint Jessica Fletcher. A végén már abbahagytam a vele való tévézést, mert mindig lelőtte a poénokat a felénél.
Cavill elárulta, hogy nem olvasta el a könyveket, és inkább maga alakjára formálta a nyomozót.

Mulatságos volt egy ilyen ikonikus alakot megformálni, de a nyomás egy része nem volt rajtam, hiszen nem Sherlock a főszereplő, hanem Enola, így úgy éreztem, nem szükséges, hogy Benedict Cumberbatch vagy Robert Downey Jr. verzióihoz hasonlítsam az enyémet.

A film Szeptember 23-ától elérhető Netflixen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük