2. évad Cast extrák Hírek Spoiler The Witcher - Vaják

Új nyelv és karakter várható a következő évadban

A The Witcher sorozat nyelvalkotója, David Peterson a napokban információkat osztott meg a rajongókkal, miszerint a második felvonásban új nyelvvel és karakterrel is megismerkedhetünk. Nem fér kétség afelől, hogy az előbbivel nagy sikert fog aratni, hiszen az ő nevéhez köthető többek között az HBO nagysikerű sorozatának, a Game of Thrones-nak a Dothraki nyelve is.

Az első évadban David arra koncentrált, hogy azt a régies nyelvezetet mutassa be, amit maga az író, Andrzej Sapkowski is használt a könyveiben. Mivel a tündék eddig nem kaptak nagy szerepet, az ő munkáját is elvétve lehetett látni. Eddig…

Ugyanis most előkerültek olyan információk, amik Hen Linge nyelven vannak, az Aen Seidhe tündék nyelvén. Megkaptuk például az egész ABC-t, egy listát az alap igékről és szavakról, illetve néhány mondatot is, amiket könnyen lehet, hogy hallhatunk majd később. Ez viszont nem minden. Ezek mellett azt is elhintette, hogy egy titokzatos karakter is feltűnik majd a második évadban.

Az egyik oldalnak az a címe, hogy „Ősi Rúna jelek (November 3-6)”. Ezek valószínűleg útjelzők és út menti üzenetek – ami tökéletesen illik egy tipikus Vaják utazó jelenetéhez, ahogy olvassa a táblákat: Vigyázat, szörnyeteg az erdőben!. A Scoia’tael-t is megemlíti, a tünde gerilla német, akik fontosak lesznek a második évadban.

David elmondta, már befejezte a The Witcher munkálatait 2019-ben, beleértve a második évadot is. A November 3-6 tehát valószínűleg egy meeting időpontja volt, amire elkészült az anyag.

„Yennefer faragványai” névre keresztelt oldalon szlogenek vannak, mint „A káosz hatalom” és „Adj. Élj. Szeress.”. Míg a káosz az első évadra utal, a másodikra még nincs utalási nyom, és talán azért, mert a jövőbe tekint. Ezek csak feltevések, és nagyon kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből.

Van még egy érdekes oldal a megjelent nyelvből, ami így szól: „És az árvák kezében a Föld sorsa, mert ők őrzik az oroszlán kölykét”. Ez határozottan utalás elsősorban Cirire, akinek a beceneve az oroszlánkölyök, illetve Geraltra és Yenneferre, akik mindketten árvák, tekintve, hogy biológiai szüleik eldobták őket.

Végezetül Peterson megosztott egy lapot, ami nem mond sokat elsőre. Az áll rajta: Voleth Meir. Halhatatlan Anya.

Februárban volt egy hatalmas leleplezés, amikor bemutatták az új karaktereket. Egy azonban kódolt volt, és azt a nevet kapta, hogy Vanessa-Marie, és a karakter leírása tökéletesen illett a The Witcher 3: Heart of Stones játéknak a főgonoszára, Gaunter O’Dimmra, legalábbis annak női változatára.

„Többször megjelenik, 70-100 év körüli, 3-4 epizódban látható. Nagyon idős, fehér hajú nő. Egy démon, aki járja a földeket, és alkuk révén táplálkozik az emberek legsötétebb és legmélyebb vágyaikból.”

Most már megerősíthetjük, hogy Vanessa-Marie valódi neve Voleth Meir, aminek magyar megfelelője Halhatatlan Anya.

Azt nem árulták el, hogy miféle szörny is ő, bár lehet találgatni. Például a halhatatlan jelző utalhat arra, hogy lehetetlenség megölni – logikus -, ebből pedig az következik, hogy egy magasabb szintű vámpír lehet. Például a brukszák szeretnek az áldozatuk érzelmeiből táplálkozni. A neve továbbá azt is sejteti, hogy idősebbről van szó, aki Hen Linge nyelven vette fel a nevét, mivel a Voleth elég tündéül hangzik sokak számára. Nyilván ezek csak találgatások. Az egyetlen dolog, amit biztosra lehet állítani, hogy Voleth keresztezi majd a főszereplők útját.

/A képeket megnézhetitek a galériában, a fordítást mi készítettük hozzá./
 

Screenshot-13_07-005-1.png Screenshot-13_07-006.png Screenshot-13_07-008.png Screenshot-13_07-010.png Screenshot-13_07-013.png Screenshot-13_07-015.png Screenshot-13_07-012.png

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük